Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy dlatego, że można je po otwarciu doprawić tak jak lubisz - z cebulką, lub chrzanem lub odgrzać na masełku na słodko-kwaśno.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Buraki umyć i ugotować w skórkach prawie do miękkości.
Gdy będą letnie obrać z łupin - można łatwo ściągnąć mając rękawiczki na rękach- obłuszczać skórkę w palcach lub nożykiem. Zetrzeć na tarce lub malakserze na wiórki. Doprawić po swojemu do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem - mają być słono-słodko-kwaśno-ostre :) zrównoważony smak lub jak kto chce. Wymieszać.
Wkładać do wcześniej umytych i przelanych wrzątkiem słoików, wytrzeć gwint i zakręcić zakrętki.
Pasteryzować w garnku z wodą, pod przykrywką, 10 min. od zagotowania.