Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic wspanialszego na śniadanie niż chrupiące i świeże bułeczki. Wystarczy zmieszać ze sobą cztery produkty, które zazwyczaj mamy w domu, trochę poczekać i możemy zajadać się pysznymi, własnoręcznie zrobionymi bułeczkami.
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 99
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 122
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 99
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 122
Składniki
Do miski przesiewamy mąki, dodajemy pokruszone drożdże, sól i letnią wodę. Wszystko ucieramy za pomocą miksera (końcówką do ciast drożdżowych). Na początku przez 5 min ucieramy na małych obrotach, później zwiększamy obroty i ucieramy jeszcze przez 10 min.
Z gotowego ciasta formujemy bułeczki, smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy ulubionymi ziarnami. Zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (30-45 min.)
Wyrośnięte bułeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez ok. 20 min.
Smacznego :)