Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i niezwykle proste
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 713
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 132
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 634
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 229
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 713
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 132
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 634
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 229
Składniki
Drożdże rozpuscic w letnim mleku, połączyc z pozostałymi składnikami ciasta. Wyrabiac do momentu, aż ciasto zacznie odchodzic od dłoni. Przykryc ściereczką, pozostawic do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta uformowac jednakowej wielkości kwadraty o półcentymetrowej grubości (ja miejscami zrobiłam za cienkie i tam konfitura delikatnie zaczęła wypływac). Na środek każdego placka położyc łyżkę konfitury, zwinąc i uformowac bułeczkę. Bułeczki pozostawic do wyrośnięcia, następnie piec w temp. 180-200 stopni ok. 30 minut. Z podanych składników powinno wyjśc 10 bułeczek.