Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto które znalazłam u Ostrej na Słodko.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 104
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 220
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2138
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 385
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 104
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 220
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2138
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 385
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Składniki
CIASTO: Przesianą mąkę zagniatamy z jajkiem , cukrem i zimnym masłem na gładkie ciasto. Wstawiamy do lodówki. MASA: Połowę mleka gotujemy z cukrami , do drugiej dodajemy budyń. Do gotującego się mleka z cukrami wlewamy rozrobiony budyń i wsypujemy kaszę mannę. Na bardzo małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do przestudzenia na ok. 10 minut. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. Rozbełtane jajko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do masy z kaszy. Miksujemy. Dodajemy brzoskwinie i delikatnie mieszamy.
CAŁOŚĆ: 1/4 ciasta odkładamy , resztą wylepiamy wyłożoną papierem tortownicę. Boki tortownicy również wylepiamy ciastem ( ok. 2-3 cm do góry ). Wylewamy masę ( lekko gładzimy ). Pozostałym ciastem przykrywamy masę ( możemy ciasto pokruszyć , zetrzeć, wyciąć paseczki i przepleść ). Pieczemy ok. 45-50 minut w temp.175C. Całkowicie studzimy! Posypujemy cukrem pudrem.