Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 1634
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 612
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 113
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 1634
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 612
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 113
Składniki
biszkopt:białka ubić na sztywną pianę dodać cukier.Nadal ubijając dodawać po 1 żółtku.Do ubitych jajek dodać olej oraz mąkę połączoną z proszkiem.Piec około 30 min. po upieczeniu biszkopt ostudzić i zdjąć skórkę ,wyrównać.
Połowę brzoskwiń i 34 soku zmiksować i śmietanę ubić z cukrem .Do ubitej śmietany dodać po łyżce zmiksowanych brzoskwiń galaretki rozpuścić w 300ml wody.Tężejące wlać do masy. DODATKOWO: delicje brzoskwiniowe około 15 szt. galaretka brzoskwiniowa.Kolejność:na biszkopt wlać połowę masy wstawić do lodówki,gdy zgęstnieje ułożyć delicjei zalać resztą masy.Całość wstawić do lodówki udekorować według uznania