Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna pyszna potrawka z bobem w roli głównej
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 86
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 61
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 86
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 61
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać i drobno posiekać, następnie przysmażyć na oliwie na złoty kolor. Bób umyć, włożyć do oliwy z cebulą, dodać posiekaną miętę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smaku. Zalać bób taką ilością wrzącej wody aby przykryła bób i gotować na wolnym ogniu około godziny. Gdy -woda wyparuje, doprawić do smaku i podawać na zimno.