Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne kotleciki w aksamitnym sosie – świetne danie obiadowe. Ja podałam je z kaszą jęczmienną i marynowaną papryką.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso oczyszczam z żyłek i błonek i kroję na niewielkie kawałki. Każdy oprószam pieprzem i solą i rozbijam tłuczkiem.
Na patelni rozgrzewam 2-3 łyżki oleju i podsmażam kotleciki z obydwu stron. Przekładam je do garnka. Na patelni podsmażam pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodaję do mięsa.
Wszystko zalewam zimną wodą. Dodaję listki laurowe i ziele angielskie. Gotuję na małym gazie aż mięso będzie miękkie. Wyjmuję je z sosu, usuwam listki i ziele angielskie. Dodaję łyżkę mąki i bardzo dokładnie blenduję. W sosie nie może zostać żadnych grudek mąki. Teraz do gotowego sosu wraca mięso i wszystko dobrze podgrzewam. Smacznego!!!