Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od teściowej. Bita śmietana, banany i czekolada to idealne połączenie smaków:)))
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1071
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1071
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Składniki
czekolady rozpuścić w 1 łyżce margaryny, odstawić do przestygnięcia
pozostałą margarynę utrzeć z 3 żółtkami, cukrem waniliowym
do masy dodać pianę ubitą z 3 białek i przestudzoną czekoladę. Całość powoli wymieszać
biszkopt nasączyć wedle uznania, wyłożyć na biszkopt banany pokrojone w plastry. Banany skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały
śmietanę ubić z łyżką cukru pudru i 3 fixami
na banany wyłożyć ubitą śmietanę a na śmietanę masę czekoladową
Gotowe ciacho wstawić na 1 godzinę do lodówki.
SMACZNEGO:)