Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 275
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 140
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 429
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 275
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 140
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 429
Składniki
Wodę zagotować z cukrem i masłem,wsypaćzmielony mak,wymieszać dodać olej i miód.
Wystudzić i dodać ubite jajka,olejek migdałowy i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Blachę wyłożyć natłuszczonym papierem i posypać tartą bułką.Wyłożyć masę makową,a na mak wyłożyć masę biszkoptową z 4-5 jajek.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto odwrócić makiem do góry,polac polewą.
Piec ok.45 minut