Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna ,zupka o kwaskowym smaku można podawać z ziemniakami lub grubym makaronem
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 316
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 2411
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 143
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 316
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 2411
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 143
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Składniki
Do garnka wlewamy 2,5 litra wody .wkładamy porcję rosołową i gotujemy wywar. Gdy wywar będzie gotowy to go przecedzić ,zagęścić 2 łyżkami mąki w 2 szklankach wody , dodać sok z cytryny i 1 łyżeczkę cukru wsypać majeranek i opieprzyć .Odstawić z ognia wlać kubek lub pół kubka słodkiej śmietany według uznania .Ugotowane jajka pokroić w połówki i wrzucić do zupy .Doprawić do smaku Podawać z ziemniakami lub makaronem