Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 159
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10528
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 159
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10528
Składniki
Żółtka + 1/2szkl.cukier + cukier waniliowy + margaryna = utrzeć. Dodać przesiany proszek do pieczenia oraz make. Ucierać wszystko do jednolitej masy.
Rozgrzac piekarnik na 180st. na 10min. Wylozyc na wysmarowana tluszczem forme. Ulozyc polowki brzoskwin i wstawic do piekarnika na 30min 180st.
Ubic pozostale bialka na sztywno. Dodac cukier. Wyciagnac ciasto z piekarnika wylac na wierzch bialkowa piane i posypac migdalami. Wlozyc ciasto ponownie do piekarnika do uzyskania zlocistego koloru bialek. ok 10m-15min.