Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowa owsiana tarta z porzeczkami
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 174
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 166
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1853
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 174
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 166
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1853
Składniki
wiórki kokosowe (wg. uznania) Zagnieść ciasto z masła, cukru i mąki. Po ulepieniu kulki, wkładamy do lodówki na pół godziny. Formę na tartę (tortownicą, lub klasyczną blachę) posmarować tłuszczem, by ciasto nie przywarło. Po wyjęciu ciasta z lodówki – 2/3 ciasta wykładamy na spód oraz boki formy. Na ciasto nakładamy dżem. Na dżem posypujemy garść wiórków kokosowych – ten krok możecie spokojnie pominąć. Na wierzch posypujemy pokruszoną resztę ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40-50 minut. Jeść, gdy dobrze wystygnie.