Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, klasyczna zupa z kuchni niemieckiej. Bardzo polecam.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 290
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 381
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 770
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 290
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 381
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 770
Składniki
Ziemniaki obrałem, pokroiłem na kawałki. Oczyściłem i pokroiłem włoszczyznę. Cebule posiekałem. Boczek pokroiłem na kawałeczki. Rozgrzałem w garnku olej, zeszkliłem cebulę i 2/3 boczku. Dodałem ziemniaki i włoszczyznę, przesmażyłem przez chwilę. Wlałem bulion, dodałem 2 gałązki majeranku. Zagotowałem, zmniejszyłem ogień, gotowałem bez przykrywki około 15 minut. Resztę boczku wysmażyłem na chrupko na suchej patelni. Wyjąłem z zupy gałązki majeranku, całość zmiksowałem, dodałem śmietanę. Zagotowałem jeszcze raz, doprawiłem, posypałem listkami majeranku i skwarkami z boczku.