Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie jest wyborne , delikatne , dobre na lato.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20967
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20967
Składniki
W naczyniu sparzamy kminek około 4 łyżek , gorącą wodą. po czym odcedzamy. następnie smarujemy masłem mięso z dwóch stron i umieszczamy na nim sparzony kminek. wkładamy na 15 minut do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki na patelni smażymy befsztyki na maśle. po 5 minut każdy z jednej strony. Następnie odkładamy do ciepłego naczynia.Na tej samej patelni na ktorej smażyły się befsztyki , wrzucamy cebulę i podsmażamy ją z pieczarkami. dodajemy rosołu z bulionu lub wywaru i dusimy tak długo aż woda odparuje i utworzy się gotowa wersja do sosu.
Następnie dodajemy śmietanę. do pieczarek i posypujemy startym żóltym serem i chwilę około 10 minut gotujemy. Wykładamy befsztyki na talerz na uprzednio położoną na nim sałatę. podajemy z puree i z sosem serowo-pieczarkowym.