Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak i aromat
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 149
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 161
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1631
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 149
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 161
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1631
Składniki
Z miesa, jajka, posiekanej cebulki,parmazanu, namoczonej i odcisnietej bułki, soli, pieprzu, posiekanej bazyli i papryki wyrobić gladką mase (jesli będzie za rzadka dosypać odrobinę bułki tartej). Odstawić
Rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, zeszklić. Dołożyć pomidowy z puszki, chwilę dusić. Podlać polową szklanki bulionu.Sos doprawić solą, pieprzem, papryką i suszoną bazylią.
Z masy mięsnej formować pulpety wielkosći orzecha włoskiego. Wrzucać do gotującego się sosu. Dusić około 40 minut, 10 minut przed końcem odkryć sos aby zgęstniał.
Podawać z makaronem.