Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej przygotowujemy na święta ,ale smakuje o każdej porze roku.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 56
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2606
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 56
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2606
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Składniki
Kiełbasy ,pokrojoną w krążki marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę zalałem bulionem warzywnym ,ugotowałem i wyjąłem. Do wywaru dodałem przyprawy ,czosnek pokrojony w plasterki i zakwas. Lekko podgotowałem. Śmietanę i mąkę połączyłem ,dolałem trochę wywaru ,wymieszałem i całość dolałem do zupy. Zagotowałem ,ciągle mieszając. Do smaku doprawiłem solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Podałem z jajkami ugotowanymi na twardo i kiełbasami pokrojonymi w plasterki.