Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta i smaczna potrawa dla miłośników makaronu
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 850
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 850
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Na 2 łyżki gorącej oliwy wrzuciłam pół pętka kiełbasy pokrojonej w kosteczkę. Po kilku minutach dodałam pokrojoną czerwoną paprykę oraz posiekaną cebulę. Kiedy warzywa się podsmażyły, dolałam szklankę wody, osoliłam, dodałam łyżeczkę słodkiej papryki i pół łyżeczki chilli. Dusiłam. Kiedy papryka była miękka dodałam 4 łyżki lutenicy. Czym jest lutenica? To bałkańska pasta-sos z pomidorów, papryki, bakłażanów i cebuli. Poddusiłam jeszcze około 5 minut, dodałam garść natki pietruszki. Podałam z makaronem kolanka.