Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki są proste i szybkie do przygotowania a przy okazji można do nich wykorzystać ciastowe resztki i przemycić troszkę zdrowych składników. Te małe, wilgotne, słodkie kuleczki z czekoladowym wnętrzem bogatym w bakalie zaspokoją podniebienie niejednego łasucha!
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 714
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 133
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 635
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 233
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 714
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 133
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 635
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 233
Składniki
Do większej miski kruszymy herbatniki i biszkopty. Dodajemy płatki owsiane, siemię lniane, kakao,aromat i kokosy i całość mieszamy. Następnie dodajemy dżem, jogurt lub śmietanę i masło orzechowe - mieszamy jeszcze raz dokładnie łącząc składniki. Odstawiamy na pół godzinki do lodówki aby całość się schłodziła i po tym czasie formujemy małe kulki. Można całość obtoczyć w czekoladzie, orzechach lub wiórkach kokosowych. Smacznego!