Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa w przygotowaniu, wilgotna, pyszna babka
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Po czy podzielić na dwie części. Do jednej dodać startą skórkę z cytryny a do drugiej kakao.
Margarynę utrzeć z żółtkami, cukrami oraz sokiem z cytryny. Białka ubić osobno i dodać do utartej masy. Delikatnie wszystko razem wymieszać najlepiej drewnianą łyżką.
Gotową masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać mąkę z kakao a do drugiej mąkę ze skórką cytrynową. Wlać ciasto do blaszki najpierw ciemne ciasto następnie jasne. Piec w temp. 170-180" od 40-50min. w zależności od piekarnika Uwaga: jeśli ciasto kakaowe będzie za gęste to należy dodać 1-2 łyżki mleka. Na koniec polać polewą kakaową jednak u mnie ciasto nie doczekało do tego etapu ;) Smacznego!