Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna, ale wymaga specjalnej formy
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
utrzeć żółtka z masłem i cukrem na puszysta masę, dodać przesiane mąki, proszek i ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i posypanej mąką formy.
w dużym garnku zagotować wodę, wstawić do niego formę z ciastem (należy ja obciążyć, żeby się nie ruszała). Garnek przykryć przykrywką i całość gotować na małym ogniu 1 godz. i 15 min. Forma powinna być zanurzona w wodzie do połowy swojej wysokości.
Po wyjęciu ciasto przestudzić, polać polewą czekoladową
na polewę: 10 dkg masła, 10 dkg cukru pudru, 2 łyżki mleka, 3 łyżki gorzkiego kakao, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.