Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak są porzeczki to musi być ta babka, delikatna i z kwaskowatym smakiem porzeczek:)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10557
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 915
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4932
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10557
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 915
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4932
Składniki
utrzeć jajka z cukrem i margaryną dodać olej potem obie mąki proszek do pieczenia oraz ocet dobrze wymieszać umyć porzeczki usunąć ogonki jeszcze wilgotne posypać mąką pszenną wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać
przelać do formy babkowej wysmarowanej dobrze tłuszczem i obsypanej bułką tartą piec około godziny w 180 stopniach
można polać ulubioną polewą u mnie zmiksowane 0.5 szklanki czerwonych i czarnych porzeczek przetarte przez sitko: 2 łyżki takiego musu wymieszane z 1 łyżką mleka w proszku oraz 0.5 szklanki cukru pudru dobrze utrzeć jak za rzadkie dodać jeszcze cukru pudru polać jeszcze gorącą babkę I SMACZNEGO