Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo fajna przekąska nadająca się na różnego rodzaju spotkania towarzyskie.
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 845
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 45
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 311
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 205
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 845
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 45
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 311
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 205
Składniki
· Umyć świeży szpinak i dokładnie osuszyć, następnie posiekać go nożem. · Do rozgrzanego rondelka włożyć masło i wycisnąć dwa ząbki czosnku, lekko podsmażyć. · Kolejno dodać szpinak i dalej smażyć do miękkości. · Do ostudzonego szpinaku dodać ser feta (rozgnieciony widelcem), pokrojone w kostkę suszone pomidory i dokładnie wszystko wymieszać. · Dodać sól i pieprz do smaku. · Wylepić ciastem francuskim foremki silikonowe do muffinek. Nakładać do każdej ¾ farszu szpinakowego. · Na wierzchu posypać mozzarellą pokrojona w kostkę. · Na samym wierzchu można przyozdobić paskami ciasta francuskiego. · Piec w temperaturze 200 stopni C przez około 15-20 minut. SMACZNEGO !!!