Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w tym roku na Wielkanoc zamiast dużej babki będą u nas mini babeczki :-) a że lubimy wszystko co cytrynowe, to padło na cytrynowe mini babeczki :-) polecam
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 279
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 261
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 279
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 261
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Zetrzeć skórkę z cytryny i dodać sok z połowy cytryny. Ucierać krótko. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksować do połączenia składników. Ubić białka na sztywną pianę, dodać do ciasta i wymieszać wszystko delikatnie łyżką. Ciasto wyłożyć do foremek silikonowych. Piec ok. 25 min. w temp. 180 stopni. Lukier: cukier puder połączyć z sokiem z cytryny, udekorować nim babeczki. Smacznego :-)