Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zwykłe babeczki kilka ozdób dodałam i dzięki temu świąteczny nastrój im nadałam. Zrobiły się zabawne, kolorowe, niby zwykłe, a jednak wyjątkowe. Dzieciom zapewne się spodobają, bo fajnie wyglądają
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 153
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 136
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 153
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 136
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i solą na kogel mogel. Dodajemy kawałki miękkiego masła i całość miksujemy na puszystą gładką masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodajemy ją do masy na zmianę z mlekiem, ciągle miksujemy. Na koniec dodajemy sok z cytryny. Ciasto powinno być gęste i puszyste. Ciasto przekładamy za pomocą łyżki do 12 foremek na babeczki (papierowe, sylikonowe).
Pieczemy ok. 25 min w rozgrzanym piekarniku do 175°C.
Czekoladę dzielimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy przestudzone babeczki i ozdabiamy wg własnego uznania. Ja ozdobiłam je kwiatkami z masy cukrowej i słodkimi jajeczkami. Smacznego