Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na weekendowe ciasto. Szybko się robi, szybko znika z talerzy. Połączenie bananów i czekolady jest przepyszne.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Sparz cytrynę. Zetrzyj skórkę (unikaj ścierania białej błonki- jest gorzka!). Wlej olej do miski. Wsyp cukier. Ubijaj mikserem aż składniki się połączą.
Dodaj skórkę cytryny i sól. Jeszcze chwilę ubijaj. Dokładaj po jednym jajku. Cały czas ubijaj- do czasu aż masa stanie się puszysta. Mąkę wymieszaj z proszkiem i sodą. Powoli dosypuj do masy jajecznej.
Orzechy drobno posiekaj.
Czekoladę także drobno posiekaj. Banany pokrój w drobną kostkę.
Do masy jajecznej dodaj czekoladę, orzechy i banany. Wymieszaj delikatnie łyżką. Wyłóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( keksówka). Piecze przez godzinę w 180 stopniach C.