Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pierś z kurczaka w ziołowej panierce, parmezanie i odrobinie czosnku. Prosto i szybko!
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 225
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 199
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 122
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 96
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 225
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 199
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 122
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 96
Składniki
Zaczynamy od oczyszczdnia piersi z kurczaka i oszuszenia ich papierowym ręcznikiem. Posypujemy je następnie solą i pieprzem, a także odrobiną oregano.
Ząbki czosnku przepuszczamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek. Podsmażamy na złoto, pilnując by sie nam nie przypalił. Czosnek odkłądamy na osobny talerzyk.
Piersi z kurczaka obsmażamy na złoto. Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oliwy. Nagrzewamy piekarnik do 200 C.
Oregano, rozmaryn, sól kminek mieszamy. Posypujemy tak przygotowaną mieszanką obsmażone piersi z kurczaka i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Nie przykrywamy naczynia!
Gdy piersi się pieką przygotowujemy drugą część zaprawy do piersi: 2 łyżki oliwy i parmezan, a także podsmażony czosnek mieszamy ze świeżo posiekanymi listkami bazylii. Po 10 minutach pieczenia wyciągamy naczynie i piersi smarujemy przygotowaną zaprawą. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy jeszcze ok. 15 minut, lub do momentu aż mięso będzie miękkie i upieczone.
Podajemy z ryżem i ulubioną surówką. Smacznego!