Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity żurek, łatwy w przyrządzeniu i zawsze wychodzi smaczny ;-)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą (tak żeby ziemniaki były zakryte). Lekko posolić i gotować na małym ogniu.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na margarynie aż uzyska złocisty kolor. Podsmażoną cebulę wrzucić do gotujących się ziemniaków ale tak aby nadmiar tłuszczu pozostał na patelni.
Kolejno pokroić kiełbasę (w krążki- koła) i podsmażyć na patelni po cebuli (na tym właśnie tłuszczu, który pozostał). Dodać do ziemniaków z cebulą.
Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodać rozrobiony "ŻUREK" z opakowania lub butelki - według uznania, i gotować według przepisu na opakowaniu.
Następnie rozrobić śmietanę z gorącą zupą (w celu uniknięcia zważenia się śmietany i powstania białych kulek w zupie) i dodać do zupy. Doprawić dość sporą ilością majeranku i w razie potrzeby solą.
Ugotować jajka na twardo.
Żurek podawać z jajkiem. SMACZNEGO