Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i sycąca zupa o pięknym zapachu wędzonki.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Boczek kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na suchy garnek i chwilę podsmażamy. Dodajemy 4 łyżki wody i dusimy pod przykryciem. Cebulę, marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do boczku. Całość zeszklić, stale mieszając. Wlewamy bulion, zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Pod koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Polecam!