Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzeżuchę w kuchni możemy wykorzystać w wielu daniach – sałatkach, koktajlach, a także w zupie. Jest bogata w witaminy i mikroelementy – witamina A, B, PP i K, wapń, żelazo, magnez, chrom, jod.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy, pora kroimy na talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i masło, podsmażamy cebulę, por i czosnek. Po chwili dodajemy większość posiekanej rzeżuchy. Dusimy 5 min. Doprawiamy.
Gotujemy bulion, dodajemy podduszoną cebulę, czosnek, por i rzeżuchę. Gotujemy 15 minut. Dolewamy jogurt. Zupę zagotowujemy. Całość blendujemy. Wykładamy na talerze i dekorujemy pozostałą rzeżuchą.