Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedługi czas przygotowania, zaskakuje smakiem.
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 138
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 283
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44456
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 65
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 138
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 283
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44456
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 65
Składniki
Piers umyć i pokroic w kostkę 1/1 cm. Zagotować w niewielkiej ilosci wody. Odcedzic. Umyć garnek i wyplukac ugotowane mieso pod bierzaca wodą. Zagotowć ok. 1,5l wody, dodac kostki rosolowe oraz ugotowanego kuraczka i przyprawe curry Na tym etapie można tez dodac sól i pieprz. Mandarynki rozdrobnic i wlac do gotujacego sie miesa razem z syropem z puszek. Zupa musi lekko wrzeć, dodać smietanę, tak, żeby sie nie zwarzyła. Na koniec drobno posiekany szczypiorek. Ja dodaje jeszcze kilka wiorków swiezego imbiru. Zupa nie powinna byc słodka, raczej lekko pikantna. Podawac gorące. SMACZNEGO!