Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8748
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 451
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8748
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 451
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu w dużym garnku. Po kilku min dodajemy białą cebulę pokrojoną w piórka. Smażymy kilka minut.
Następnie dodajemy pomidory z puszki wraz z sokiem oraz blanszowane świeże pomidory pokrojone w kostkę.
Po kilku minutach zalewamy całość bulionem zrobionym z kostki rosołowej (ok 1 litr).
Fasolę odsączamy i dodajemy do zupy. Chwilę wszystko gotujemy. Przyprawiamy papryką, vegetą, pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy i pokrojona w kostkę czerwoną cebulkę. Gotujemy 10 min.
Makaron gotujemy w osobnym naczyniu na półmiękko, dodajemy do zupy.
Całość posypujemy obficie bazylią, można dodać magi. Nie zagęszczamy, gdyż zupa sama w sobie wyjdzie gęsta. Smacznego!