Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki warzywny smaczny miszmasz z łatwym do przygotowania makaronem.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Selera naciowego tniemy w paski 5 cm , cukinię kroimy na ćwiartki ,marchew ,pietruszkę i seler (korzeń) ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażamy na maśle ,dodajemy pokrojony w paski filet z kurczaka ,smażymy jeszcze 5 min ,po czym zalewamy gorącym bulionem. Całość gotujemy do miękkości warzyw ,do smaku doprawiamy kuminem ,ostrą papryką ,solą oraz pieprzem. Obficie dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki. Makaron naleśnikowy: Mleko ,mąkę ,jajko i proszek dokładnie ze sobą mieszamy doprawiając solą ,pieprzem i odrobiną kurkumy. Smażymy naleśniki ,po czym zwijamy i tniemy na 2-3 mm paski. Tak powstały makaron dodajemy do zupy warzywnej.