Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawna zupa na obiad.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3578
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14953
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3578
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14953
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę opłukać, obrać, pokroić razem z selerem. Włożyć do garnka, zalać litrem wody i gotować do miękkości z dodatkiem soli do smaku. Pod koniec gotowania wlać wino, wsypać trzy łyżki płatków owsianych i przyprawić do smaku, chwilę podgotować. Wyjąć włoszczyznę oprócz selera i zmiksować. Jabłka obrać i wydrążyć z nich kuleczki, skropić sokiem z cytryny i na rozgrzanym tłuszczu usmażyć razem z posiekanym szczypiorkiem i łyżką płatków owsianych. Zupę rozlać na talerze i udekorować kuleczkami ze szczypiorkiem.