Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 797
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 182
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 31
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 797
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 182
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 31
Składniki
Mięso podsmażyć na maleńkiej ilości tłuszczu, NIE solić!
Przygotować wywar na włoszczyźnie ok 3l - zostawić 1-2 marchewki, kawałek selera i pietruszki do starcia na tarce. Kiedy warzywa będą lekko miękkie dodajemy mięso mielone, solimy ( ja dodałam jeszcze 2 kostki rosołowe, choć staram się ich unikać:)) i gotujemy.
W między czasie kroimy w pół talarki białe części pora i ścieramy na tarce o grubych oczkach warzywa. Dodać wszystko do wywaru i gotować do miękkości ok godzinki.
Pod koniec gotowania odlać trochę zupy do garnka i rozpuścić w nim serki topione. Dodać do zupy i jeszcze chwile gotować. Taka zupka bardzo dobrze smakuje z czosnkowymi grzankami ale i bez niczego również jest świetna:)
P.S. Przepraszam za jakość zdjęcia... :P