Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli ekspresowe danie jednogarnkowe na leniwy weekend...
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2952
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 309
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2952
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 309
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Do sporego garnka wlewamy olej i na jeszcze zimny wrzucamy mięso. Smażymy, aż ładnie się przyrumieni.
Pora kroimy w półplasterki, dodajemy do mięsa i smażymy aż zmięknie.
Teraz dodajemy pieczarki (wraz z zalewą). Jeżeli nie mamy pieczarek w słoiku, możemy wykorzystać świeże (ok. 0,7 kg): wcześniej należy je umyć, pokroić w plasterki i przesmażyć (do miękkości) na łyżce oleju.
Całość zalewamy 2 litrami gorącej wody, dodajemy topione serki i gotujemy na niewielkim ogniu, aż się rozpuszczą.
Gotową zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!