Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczna zupa na obiad.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 86
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 172
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 200
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 385
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 64
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 86
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 172
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 200
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 385
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 64
Składniki
Wykonanie pulpecików: Mięso opłukać, bułkę namoczyć i odcisnąć, cebulę drobno posiekać i usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki zmielić, wbić żółtka, dodać bułkę tartą, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Z białek ubić pianę i połączyć z masą. Robić okrągłe kulki, obtaczać w mące, wrzucić na wrzącą osoloną wodę i ugotować. Jeżeli nie potrzebujemy wszystkich naraz , to warto podzielić i zamrozić do innych zup. Wykonanie zupy: Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucić wcześniej przygotowane pulpeciki, posypać natką pietruszki, wlać śmietanę i zestawić z ognia.