Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Składniki
Mięso umyc pokroic w duża kostke, opruszyc pieprzem i sola i podsmażyc z 2 łyzkami oliwy , pieczarki pokroic w paski i również podsmazyc z oliwą przez kilka minut
Ziemniaki obrac i pokroic w kostkę , cebulę i czosnek obrac i posiekac drobno , papryke umyc , pokroic w paski , marchewke obrac i pokroic w plasterki
Gdy mieso podsmarzone wrzucic do garnka zalac 6 szkl wody , zagotowac. Podczas gotowania zrobi sie na wierzchu korzuch z mięsa , należy go usunąc , dodac kostki rosołowe , liscie i ziele i marchewkę dalej gotowac przez 15 min na małym ogniu .
Następnie dodac ziemniaki , papryke , cebulę i pieczarki, poddusc aby warzywa zmiekły, Gdy podduszone dodac na koniec koncentrat , łyzkę mąki i łyżkę smietany , ewentualnie doprawic słodką papryka w proszku do smaku , w zależności czy chcemy na słodko , czy nie . Gotowac jeszcze wszystko 10 min, i gotowe . Najlepiej smakuje na drugi dzień jak sie "przegryzie" w lodówce.
Smacznego