Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Składniki
Skrzydełka , 2 litry wody i przyprawy gotować 20 min, potem dodać jarzyny i gotować kolejne 20 min. Usunąć z zupy skrzydła i jarzyny z wyjątkiem brokułów, zmiksować całość pozostałą w garze, ewentualnie doprawić i zagęścić mąką. Zupę podawać z grzankami i śmietaną kwaśną. Pozostałe z zupy jarzyny proponuję użyć do sałatki , a skrzydełka zapanierowć i usmażyć - i drugie danie gotowe.