Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna zupa ogórkowa z ziemniakami. Do jej przyrządzenia można użyć bulionu ugotowanego np. na kościach od schabu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10663
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 263
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10663
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 263
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujmy w osolonym wrzątku do miękkości i odcedzamy. Ogórki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Bulion zagotowujemy. Dolewamy wodę z ogórków, dodajemy ogórki i marchewkę i gotujemy ok. 20 minut. Następnie dodajemy zahartowaną śmietanę, wrzucamy ziemniaki, koperek i doprawiamy do smaku. Całość zagotowujemy. Smacznego :)