Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku mamy kiszone ogórki zamknięte w słoikach, więc nic prostszego, jak tylko wykorzystać je jako bazę do zrobienia pysznej, domowej zupy ogórkowej.
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6816
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 88
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 325
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6816
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 88
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 325
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w dużą kostkę. Marchewkę obrać, przekroić na połowę. Tak przygotowane warzywka zalać 4 szklankami wody. Gotować 20 minut od momentu, gdy doprowadzimy wodę do wrzenia. w trakcie dodać nać pietruszki i liście selera związane w pęczek. Po dwudziestu minutach dodać ryż, wlać wywar mięsny. Całość doprawić sola i pieprzem. Zupę gotować 15 minut. W tym czasie kiszone ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie dodać je do zupy razem z wodą spod kiszonych ogórków. Sporządzić zawiesinę z mąki i śmietany, rozprowadzić ją odrobiną wody, wlać do zupy. Całość zagotować, ponownie doprawić do smaku, jeżeli jest taka potrzeba.
Smacznego.