Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja odchudzona zupy ogórkowej, którą można jeść z kulkami mięsnymi
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 674
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16766
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 103
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 674
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16766
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy je do gotującego się bulionu. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gdy ziemniaki będą już lekko miękkie, wrzucamy do garnka starte warzywa.
Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gdy warzywa będą miękkie, wsypujemy ogórki do garnka, Dolewamy również sok z ogórków. Całość chwilę gotujemy, zabielamy mlekiem i przyprawiamy solą, pieprzem czarnym i czosnkiem granulowanym.
KULKI MIĘSNE: Do miski wkładamy mięso mielone, wsypujemy bułkę tartą i przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i suszonym koperkiem (można użyć świeżego koperku). Całość dokładnie mieszamy i formujemy kulki trochę mniejsze niż orzechy włoskie. Wrzucamy je do gotującej się osolonej wody i gotujemy ok. 5-7 minut od wypłynięcia ich na powierzchnię wody.
Kulki można przełożyć do garnka z zupą bądź wkładać bezpośrednio do talerza z zupą.