Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 141
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 159
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1552
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 141
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 159
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1552
Składniki
Fasolę najlepiej wczesniej zamoczyc na całą noc. Zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości wraz z liściem laurowym i zielem ang. W tym czasie wszystkie warzywa (marchew, pietruszka, seler) kroimy w maleńką kosteczkę. Kiedy już fasola będzie prawie miękka dodajemy je do zupy wraz z ziemniakami pokrojonymi w większą kostkę. Od razu wrzucamy także kiełbasę pokrojoną w półplasterki.
Boczek kroimy w kostkę, smazymy go w oddzielnym rondelku. Kiedy wytopimy tłuszcz, odcedzamy boczek, dodajemy go do zupy, natomiast do tłuszczu dodajemy łyżkę mąki i zasmażamy. Po chwili mąkę łączymy z zupą. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem. Chwilkę gotujemy i możemy podawac.