Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i latwe w przyrzadzeniu
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie kotlety. Prószymy przyprawą do karkówki z jednej strony. Marchewkę kroimy w słupki, ogórka na ćwiartki wzdłuż. Pora siekamy drobniutko. Na każdym kotlecie rozkładamy po 2 plastry szynki konserwowej, na nich marchewkę, ogórka, trochę pora i posypujemy je oregano. Na wierzchu rozkładamy plasterki sera. Podwijamy górę i dół mięsa i zwijamy w drugą stronę zgrabne ruloniki. Spinamy wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewamy olej.Mięso obtaczamy w mące, lekko osypujemy jej nadmiar. Smażymy mięso ze wszystkich stron. Podlewamy małą ilością gorącej wody, rozkruszamy mini kosteczki Knorra, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 40 minut. Co pewien czas uzupełniamy wodę, która wyparowała. Mięsko jest apetyczne. Podałam z ziemniakami i ogórkami po meksykańsku.