Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zajadamy się kubełkami z kawałkami kurczaka kupionymi w znanych sieciach fast food, ale takie kąski możemy przygotować także sami. Takie domowe dadzą nam pewność, że użyte składniki nie będą budziły wątpliwości, a my będziemy świadomi tego co jemy. Bardzo lubię takie delikatne i soczyste kawałki kurczaka w złocistej, chrupiącej i smakowitej panierce. Tym razem postanowiłam przygotować delikatne polędwiczki drobiowe w lekko pikantnej panierce z ziołami. Serdecznie polecam!
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9875
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 133
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 537
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 84
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9875
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 133
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 537
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 84
Składniki
W miseczce łączymy jajka i maślankę, a następnie wkładamy do nich oczyszczone polędwiczki i odstawiamy na około 30 - 40 minut*. * Taka jajeczno - maślankowa zalewa sprawi, że polędwiczki będą w środku delikatne i niezwykle soczyste.
Mąkę mieszamy z solą oraz ziołami: tymiankiem, oregano, czosnkiem granulowanym, kurkumą, ostrą papryką i pieprzem. Polędwiczki wyciągamy z jajeczno - maślankowej marynaty i obtaczamy je w mące z przyprawami*, a następnie wkładamy je na głęboki, dobrze rozgrzany olej rzepakowy. Polędwiczki smażymy z każdej strony przez około 7 - 8 minut do momentu, aż nabiorą złocistej barwy. * Możemy zrobić też podwójną panierkę. Polędwiczki widoczne na zdjęciach były panierowane tylko raz. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe polędwiczki podajemy z ulubionymi sosami. Świetnie komponują się z sosem barbecue oraz czosnkowym.
Życzę smacznego! :)