Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane ziemniaczki są najlepsze.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1031
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1207
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12378
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1031
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1207
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12378
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki umyć i upiec w łupinach w temperaturze 200 stopni przez 60 minut. Następnie obrać, ściąć z każdego ziemniaka wieczko, wydrążyć miąższ i utrzeć z masłem, dodać jajko, śmietanę, przyprawić do smaku i wymieszać na gładką masę. Przygotowanym farszem wypełnić ponownie ziemniaki, posypać serem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec złociście w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut.