Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż, jak większość facetów, lubi przede wszystkim mięsko. Ale jak spróbował moich ziemniaczków z “zieleniną” stwierdził że to jedyna forma pod jaką może zjeść rukolę. I nawet mu bardzo smakuje :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1200
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1200
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Ziemniaczki myjemy i gotujemy w mundurkach. Odcedzamy,kroimy na pół (lub zostawiamy całe), posypujemy solą, pieprzem i kurkumą. Polewamy 50 ml oliwy, delikatnie mieszamy i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Umytą i osuszoną rukolę miksujemy na gładko razem z pozostałą oliwą, płatkami migdałowymi i pokrojonym żółtym serem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z upieczonymi ziemniaczkami.