Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest ktoś, kto nie lubi ziemniaków odsmażanych na patelni ? Są świetnym dodatkiem do dań, ale mogą być równie dobrze samodzielnym daniem, szczególnie, gdy usmażymy je razem z cebulą.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10393
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 256
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10393
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 256
Składniki
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Ziemniaki kroimy w plasterki. Wrzucamy na patelnię i smażymy z cebulą na złoto-brązowo. Doprawiamy w międzyczasie solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy z kefirem. Możemy wykorzystać też surowe ziemniaki - wtedy najpierw smażymy ziemniaki, a gdy będą miękkie dopiero dodajemy cebulę. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)