Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 384
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 491
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 237
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1775
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 384
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 491
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 237
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1775
Składniki
Gotujemy różyczki brokuła w osolonym wrzątku 3-5 minut. Odcedzamy i hartujemy zimą wodą.
Na patelni podsmażamy (maks 3 min) pokrojony w bardzo cienkie paski boczek (aby łatwiej się kroiło proponuję zamrozić boczek i dopiero wtedy kroić. Grubość pasków będzie tak cienka jak szynki parmeńskiej ;))
Do podsmażonego boczku dodajemy ser pleśniowy niebieski. Rozpuszczamy.
Kolejno dodajemy śmietanę i doprawiamy pieprzem i bardzo delikatnie solą (jeśli potrzeba: boczek i ser są już słone).
Do powstałego sosu dodajemy wcześniej ugotowane różyczki brokuła.
Całość posypujemy szczyptą suszonego bądź świeżego rozmarynu.
Podajemy z zielonym tagiatelle lub z innym makaronem
SMACZNEGO!