Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięsko z pysznym sosem:)
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 12
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 11
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 11
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 569
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 12
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 11
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 11
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 569
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Składniki
Żeberka umyć i pokroić.Włożyć do miski i posypać solą,pieprzem,papryką słodką,oregano i ziołami prowansalskimi.
Odstawić na ok.2 godziny do lodówki.Smażyć żeberka na dużym ogniu po 3 minuty z każdej strony.Zmniejszyć płomień,dodać 1/2 szklanki wody i dusić ok.30 minut.
Obrać cebulę ,czosnek i pokroić w drobną kostkę,dołożyć do żeberek.Dusić jeszcze 10 minut.Wyciągnąć żeberka na talerz,do garnka dolać śmietanę i gotować parę minut aż trochę odparuje i zgęstnieje.Żeberka podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.