Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne danie z nutą tymianku i czosnku
Prosty przepis na tradycyjną polską zupę z zielonych ogórków. Tylko kilka skł...
Odsłon: 43
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 817
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 124
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4228
Prosty przepis na tradycyjną polską zupę z zielonych ogórków. Tylko kilka skł...
Odsłon: 43
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 817
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 124
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4228
Składniki
Mięso opłukać w zimnej wodzie, odsączyć np. na ręczniku papierowym, pociąć na kawałki i ułożyć na desce do krojenia. Mięso przyprawić solą oprószyć świeżym tymiankiem, kminem rzymskim i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem z obu stron. Do gęsiarki wlać wodę, zagotować. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu i obsmażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do wrzątku. Dodać obraną i pokrojoną marchewkę selera liść laurowy, ziele angielskie, tymianek. Dusić 1,5 - 2 godzin na na niewielkim ogniu. Cebulę obrać, pokroić w piórka, przesmażyć i dodać pod koniec duszenia do mięsa. Woda powinna całkowicie odparować. Smacznego:)